Discipline

 

motocross

road racing

enduro

scooters

moto susreti

Linkovi

 

 

 

 

 

 

 

 

MS BiH | Motociklistički savez Bosne i Hercegovine

 

 

 

FENIX 20 – Komentar


Završen je još jedan FENIX. Ovaj put u iznimno teškoj situaciji. Velika je besparica, restrikcije su na sve strane, a ono što nas je organizatora i savez najviše pogodilo su mjere na granicama u cijeloj regiji, koje nisu dopuštale dolazak stranih vozača, odnosno njihov povratak u svoje zemlje bez odlaska u karantenu.

 

Nije bilo dozvoljeno okupljanje publike, te nije održan najatraktivniji dio FENIX-a - Super Enduro (Night race). Veliko hvala vozačima iz Hrvatske (Prodan, Lučić i Premužić) koji su uprkos ovim problemima, pokazali veliko srce, došli u BiH i izrazito oplemenili ovu utrku i cijelo prvenstvo.

 

Ali da se ne svede na depresivne vijesti, ima i jako puno onih pozitivnih. Enduro scena je jako napredovala u BiH. Osim što je sve više BiH vozača na utrkama, isprofilirao se i jedan broj novih vozača koji će nadamo se u narednom razdoblju postati respektabilni Enduro igrači u regiji. Sve više je PRO vozača u BiH, koji su i na ovoj utrci itekako imali šta pokazati.

 

Nije bilo službenih prigovora na samu utrku i rezultate što znači da je utrka i u tom segmentu zadovoljila visoke kriterije. Kvalifikacije je predstavljala subotnja Enduro Cross Country utrka na Motodromu ''Gajice'', što je savez uzeo kao prvenstvenu utrku u disciplini Enduro 2020.

 

Utrka je osim za Prvenstvo BiH bodovana i za Evropsko-BMU prvenstvo i Prvenstvo Alpe-adria.


MS BiH

  

 

Pratite nas

 

MS BiH | Motociklistički savez Bosne i Hercegovine

 

Kalendar

Partneri

 

ktm

tip-top vitez

motocross club vitez

motocross club vitez

motocross club vitez

http://www.laco-moto.com/

ht eronet